güvercinlerde bol bol su içme ve halsizlik

güvercinlerde bol bol su içme ve halsizlik

İleti ERKAN TURAN » 06 Ağustos 2008 16:42

selam arkadaşlar
kuşlarda tahminim sıcaklardan dolayı bir hastalık başladı ben bu hastalıkla her sene bu dönmelerde karşılaşırım anaclarda pek bi sıkıntı yok ama yavrular gercekten cok kötü bol bol su içme dışkılarıda doğalen su gibi tüylerini kabartma ve halsizlik var yardımcı olursanız sevinirim
ERKAN TURAN
ERKAN TURAN
Yeni Üye
Yeni Üye

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldı: 1
Ad Soyad: MUHASEBECİ
Meslek: Muhasebe
Yetiştirdiğim Irk: Taklacı

üyemiz, ERKAN TURAN isimli üyemize teşekkür etti:
Tahir Kemal Bozoglu

Re: güvercinlerde bol bol su içme ve halsizlik

İleti Tahir Kemal Bozoglu » 07 Ağustos 2008 15:50

Merhaba Muhasebeci arkadasim bende ayni soruyu sordum hemen hemen ama,bakalim ne cevap cikacak ortaya.Sanirim cogu arkadas bu hastaligi henüz görmedi,bilmiyor bence o yüzden herhangi bir cevap yok...
En son Tahir Kemal Bozoglu tarafından, 06 Mayıs 2009 00:53 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Tahir Kemal Bozoglu
Tahir Kemal Bozoglu
Onursal Üye
Onursal Üye

Teşekkür etti: 1683
Teşekkür aldı: 1286
Ad Soyad: Tahir Kemal BOZOGLU
Meslek: ~ Turist ~

üyemiz, Tahir Kemal Bozoglu isimli üyemize teşekkür etti:
MUHASEBECİ_42

İleti KaRaCaKMaKLi » 07 Ağustos 2008 16:25

benımde bır kusum aynı hastalıgı var, antibiyotık vergdım 1 hafta, balık yagı dedıler onu verdım aynı zamanda 1 hafta, karnındakı suyu bosalt dedıler onuda yaptım 2 defa, bıde guclenmesı ıcın kuyrugunu makasla dedıler onuda yaptım. sımdı okadar cok su ıcmıyor ama yıne aynı halsız gıbı. bırde benımkı tuvaletını ypmakta zorlanıyrdu sanırım cunku hep kıcına yapısık pislik oluyor ıncecık. sındırım problemı galıba. duzelmesını beklıyorum. haa bıde unutmadan sebze verıyordum ozaman daha rahatlıo tuvaletını yaparken galıba. (kabak semızotu salatalık)
KaRaCaKMaKLi
KaRaCaKMaKLi
Bölüm Yöneticisi
Bölüm Yöneticisi

Teşekkür etti: 399
Teşekkür aldı: 388
Ad Soyad: özgür
Meslek: Sıvacı

üyemiz, KaRaCaKMaKLi isimli üyemize teşekkür etti:
MUHASEBECİ_42

İleti alp66 » 08 Ağustos 2008 22:28

S.A Arkadaşlar, kuşun çok su içmesi ateşli bir hastalık geçirdiğini gösteriyor, kuşun kursağındaki suyu kesinlikle boşaltmamanı , başlangıç olarak hasta olan kuşları ayırarak serin bir yere koymanı, durumu ağır olanları kesmeni, diğerlerine ise eczanelerde satılan mikostatin isimli ilacı sularına karıştırarak en az 3 gün kullanmanı, ardından kuşlara etkili bir antibiyotik (vil-floks veya enofilin v.b) yüklemesi yapmanı tavsiye ederim.Ancak bunları vazgeçemeyeceğin kuşlara uygulamanı tavsiye ederim, çünkü hastalıktan kurtulsalar bile bu kuşlar damızlık ve uçum özelliklerini kaybediyor ve çoğunun boynu dönüyor bu sebeple ben hastalık görülenleri kesmeyi seçiyorum. saygılar
alp66
alp66
Üye
Üye

Teşekkür etti: 39
Teşekkür aldı: 125
Ad Soyad: Alparslan Yalçın
Meslek: memur

İleti elemim » 15 Ağustos 2008 15:19

bence kuşları imha etmek için bu kadar acele etmemelisin (beni yanlış anlama) zor ve hasta günlerinde yanında olmıcaksak hiç kuş beslemeyelim o zaman evet bazı kalıntılar olabilir fakat hemenkesilmemeli ve diğer alanlarda faydanılmalı mesela yavru baktırmak gibi

ELEMİM
elemim
elemim
Üye
Üye

Teşekkür etti: 82
Teşekkür aldı: 224
Ad Soyad: barış yoleri
Meslek: serbest

İleti alp66 » 18 Ağustos 2008 12:05

elemim yazdı:bence kuşları imha etmek için bu kadar acele etmemelisin (beni yanlış anlama) zor ve hasta günlerinde yanında olmıcaksak hiç kuş beslemeyelim o zaman evet bazı kalıntılar olabilir fakat hemenkesilmemeli ve diğer alanlarda faydanılmalı mesela yavru baktırmak gibi

ELEMİM

Arkadaşım, günümüzde en sağlıklı kümesler en çok hasta kuşu kesen yetiştiricilerin kümesleridir, bir kuşçunun yapacağı en büyük hatalardan biri bence bir kuşla duygusal bağa girip zor günlerinde yanında olmak gibi çocukça bir düşünceye kapılmaktır.Doğa her zaman dengesini korur, zor ve az üreyen hayvanlar uzun yaşar ve direnci fazladır, kuş gibi çabuk üreyen hayvanların nüfus dengesini ise hastalıklar sağlar, çoğu yabancı ülkede benim duyduğum kadarıyla kuş ilaçları üretmek ve kümes hayvanlarına kullanmak yasaktır, Arkadaşım bizde kuşlarımızı seviyoruz, ancak ağır hastalık geçirmiş ve büyük bir olasılıkla bu hastalığın taşıyıcısı konumuna gelmiş, salyasında bu mikrobu ömür boyu taşıyacak olan bir kuşun bakıcı olarak kullanılmasını tavsiye eden birisi bence ya hiç kuş beslememiş ya da bu işte tamamen tecrübesiz birisidir.(sende beni yanlış anlama)
Saygılar
alp66
alp66
Üye
Üye

Teşekkür etti: 39
Teşekkür aldı: 125
Ad Soyad: Alparslan Yalçın
Meslek: memur

2 üyemiz, alp66 isimli üyemize teşekkür etti:
Google Adsense [Bot], triko16

İleti fatih Eroğlu » 24 Mart 2009 18:52

mrb arkadaşlar bu sindirim problemi filan degil aynı semtomlar belirtiler bendede vardı umursamadım bu çok kuvvetli ama sinsi bir mikrop benimki çok ölümlü oldu çok su içmesi sıcaktanda degil bu bizi yanıltıyor ilk önce bunye zayıf yavrular gidiyor daha sonra buyukler keyifsizleri ayırın kumesi guzel bir dezenleyin çünkü yapışan dıçkılar tam bir mikrop yuvası saygılar
fatih Eroğlu
Moderatör
Moderatör

Teşekkür etti: 31
Teşekkür aldı: 353
Ad Soyad: FATİH EROĞLU
Meslek: ECZ KALFASI
Yetiştirdiğim Irk: Hünkari

İleti SoyLu_26 » 05 Mayıs 2009 23:01

Slm arkadaslar ben 2 gunde ıctıgımız cayın posasını verıyom tuzlayıp ( tursuluk tuzla ) en kolay cozum tuzlayıp cayın posasını verın arkadaslar
SoyLu_26
SoyLu_26
Yeni Üye
Yeni Üye

Teşekkür aldı: 0
Ad Soyad: barış sevgi
Meslek: teknıker

İleti Korsalı » 22 Haziran 2009 23:03

Herkez birşey yazmıs benım sıze tavsıyem kus pazarından yada dernekte bulabılıyorsanız GEASOL ateş düşürü
devamlı su içmesi ondan dolayı hatda göğsüne dokundugunuzda yeşilimsi bi su akar agzından kuşun göğsüne fazla bastırmadan hafifçe kusturmaya çalışın o suyu sonra ılacı cay kasıgının arka kısmıyla mısır tanesı geçmıcek kadar verın üç gün agızdan genel olarak kümese vericekseniz 2 litre suya 1 çay kasıgı 3 gun yapılıyor kuşdaki düzelmeyi farkedeceksınız
Korsalı
Korsalı
Üye
Üye

Teşekkür etti: 29
Teşekkür aldı: 78
Ad Soyad: Hakan TURGUT
Meslek: Elektronik/Bilgisayar
Yetiştirdiğim Irk: Saya

İleti eseres » 22 Temmuz 2009 01:51

sevgili arkadslar bu soruya yaptiginiz yorumlari okudum ve ben size nacizane yardim edeyim bu bir paratifis vurisudur yani kisacasi salabas hastaligina yaklanma evresidir hemen antibiyotik tedavisi yapilmalidir vede asilari yapilmalidir eger yapilmasa donbas hastaligina dogru gider buda son evredir batriel cok ii gelir buda bir nevi antibiyotiktir kus yem yemez tuyleri kabariir cok su icer bu dolasioyisla ihsal eder kusu halsizlesir ve bole bole vucut zayif duser ve daha cok hastaliga yaklanir eger bu olay iki uc kusunuzdaysa hemen onlari ayrin ve antibiyotike baslayin ama bu arada obur saglikli kuslarinizida yani tedaviyi yapin ve en kisa zamanda asilatin bilmiyorum turkiyede o asiyi bulabiliyomusunuz ama bence vardir veterinerinizde yardimci oabildiysen ne mutlu saglicakla kaliniz
eseres
eseres
Yeni Üye
Yeni Üye

Teşekkür aldı: 13
Ad Soyad: ergunay sari
Meslek: eski futbolcu

Sonraki

Üst Solunum Yolları Hastalıkları

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

kuscular.org TCK 5651. Maddesine Uygun Olarak Yayın Yapmaktadır.