elemim yazdı:bence kuşları imha etmek için bu kadar acele etmemelisin (beni yanlış anlama) zor ve hasta günlerinde yanında olmıcaksak hiç kuş beslemeyelim o zaman evet bazı kalıntılar olabilir fakat hemenkesilmemeli ve diğer alanlarda faydanılmalı mesela yavru baktırmak gibi
ELEMİM
Arkadaşım, günümüzde en sağlıklı kümesler en çok hasta kuşu kesen yetiştiricilerin kümesleridir, bir kuşçunun yapacağı en büyük hatalardan biri bence bir kuşla duygusal bağa girip zor günlerinde yanında olmak gibi çocukça bir düşünceye kapılmaktır.Doğa her zaman dengesini korur, zor ve az üreyen hayvanlar uzun yaşar ve direnci fazladır, kuş gibi çabuk üreyen hayvanların nüfus dengesini ise hastalıklar sağlar, çoğu yabancı ülkede benim duyduğum kadarıyla kuş ilaçları üretmek ve kümes hayvanlarına kullanmak yasaktır, Arkadaşım bizde kuşlarımızı seviyoruz, ancak ağır hastalık geçirmiş ve büyük bir olasılıkla bu hastalığın taşıyıcısı konumuna gelmiş, salyasında bu mikrobu ömür boyu taşıyacak olan bir kuşun bakıcı olarak kullanılmasını tavsiye eden birisi bence ya hiç kuş beslememiş ya da bu işte tamamen tecrübesiz birisidir.(sende beni yanlış anlama)
Saygılar