Yakaladığnız güvercinleri geri veriyormusunuz?

yakalanan güvercinleri ne yapıyorsunuz?

yakalanan güvercinimi istemeye gitmem,getirirlersede almam;yakaladığım güvercinide beslemem.
37
33%
yakaladıysam o benimdir,benim nasibimdir vermem;kaçan güvercinide istemeye gitmem bu kuşculuğun adeti,olmazsa olmazıdır.
74
67%

Toplam oy : 111

Re: Yakaladığnız güvercinleri geri veriyormusunuz?

İleti kuscu522 » 17 Ocak 2009 14:55

bizim burda ise kuş yakalandı mı geri vermezler 10 kiloluk yem parası ısterler büyügü veya küçüğü bizim burdan resmen birbiriniz kuşunu yakalamak ıcın savaş yapıyolar allah'a şukur 1 kere bi kelebegim kactı gıdıp istedim yok bende dedi iyi dedım ısrar etmedım kuş 1bucuk ay sonra geri geldi bana kanadını çekmiş geldıgınde ucurdugunda direk geldi..o gunden sonra hiç kuşum kaçmadı,he ben başkasının kuşunu yakalarsam gelip adam gibi isterse rica ederse ve kuşu tarıf ederse veririm hiçbirşey talep etmeden zaten ben bu yuzden cok kazandım,degerli abilerimiz kendı yavrularından hedıye edıyolar dı bu davranışımdan dolayı..KİMSENİN KUŞU KİMSEDE KALMAZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM
kuscu522
kuscu522
Üye
Üye

Teşekkür etti: 220
Teşekkür aldı: 178
Ad Soyad: cihan koyuncu
Meslek: ögrenci
Yetiştirdiğim Irk: Saya

İleti karataş32 » 17 Ocak 2009 16:51

kusun yavrusu varsa zaten bellidir sahibi gelirse veririm yavrusu yoksa vermem yakaldıgım kusuda beslemem
karataş32
karataş32
Üye
Üye

Teşekkür etti: 60
Teşekkür aldı: 151
Ad Soyad: ali osman karataş
Meslek: sigortacı
Yetiştirdiğim Irk: Diğer

İleti CumaLi » 17 Ocak 2009 17:44

bizim burada tanıdıklar birbirinin kuşunu yakalarsa veriyor ama digerlernin vermezler bu yuzden birçok kavgaya da tanık oldum çogunda sonunda olan kuşa olup kafasını çekip atıyorlar :hungur:

bana daha yakalamak nasip olmadı ama yakalarsam birisi istese hemen veririm zaten adamın kuşu para vermiş, emek vermiş, zaman ayırmış... en dogrusu vermek
CumaLi
CumaLi
Üye
Üye

Teşekkür etti: 31
Teşekkür aldı: 19
Ad Soyad: CumaLi YÜCE
Meslek: Öğrenci
Yetiştirdiğim Irk: Baska

İleti haltbar » 17 Ocak 2009 19:51

Güvercin bu arkadaşlar uçarda kaçarda gelirde...herzaman giden gitmiştir yani tutamazsınız gitmeyende gitmez! git kilometrelere uzaktan at geri gelir...geceler boyu damda kalır yinede geleceği yer senin yanındır satarsın geri gelir bidaha satarsın 2 ay sonra geri gelir bidaha satarsın bir sene sonra geri gelir....bu bunun gibi bişeydir! Değerli arkadaşımız Sayın H.Hüseyin Aydoğmuş'un bana söylediği gibi ;

Uçan kuş, kayıp kuştur...

Ben kuşum kaçarsa derimki demek ne onun bana ne benim ona bir hayırımız yokmuş gitti derim ve ardından umarım gideceği yerdede benim gibi özenerek ve severek bakan birini bulur derim ve veda ederim...arkasından üzülmem bakmam ve beklemem (1 ayda kuş kaçırma rekoru kırınca insan alışıyor :) )

Başkasının kuşu gelirse ki henüz gelmedi? Kuşun üzerinde adı yazmıyor nede olsa, ve benim yerim birinin kuşunun indiğini göreceği bir yerde değil yada benim kimin kuşunun geldiğini anlayacağım gibi bir yer değil ayrıca bu kuşun tercihi kuşu zorla indirmiyorum yani akıl var mantık var! gelen gelir kaçan nasıl kaçıyorsa...

saygılar
haltbar
haltbar
Üye
Üye

Teşekkür etti: 215
Teşekkür aldı: 225
Ad Soyad: Osman Uğur KORKMAZ
Meslek: Ticaret
Yetiştirdiğim Irk: Makaracı

2 üyemiz, haltbar isimli üyemize teşekkür etti:
Google Adsense [Bot], H.Hüseyin Aydoğmuş

İleti omennn » 21 Ocak 2009 09:25

ben yakaladıgımm kşu kişiye göre weriririm kuşun sahibi gıcık zorla almaya çalışırsa wermem alırsa bile kafasını çekip weririm ama tanıdıgım iyi birisi olursa o istemeden götürür werirrim
omennn
omennn
Uzaklaştırıldı
Uzaklaştırıldı

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldı: 8
Ad Soyad: ömer oyar
Meslek: ögrenci
Yetiştirdiğim Irk: Taklacı

İleti 3402 » 21 Ocak 2009 09:44

omennn yazdı:ben yakaladıgımm kşu kişiye göre weriririm kuşun sahibi gıcık zorla almaya çalışırsa wermem alırsa bile kafasını çekip weririm ama tanıdıgım iyi birisi olursa o istemeden götürür werirrim

arkadaşım sen kuşları sevdiğine eminmisin kafasını çekip veririm diyorsun? ne kadar karşıdaki ile kanlı kinli olsanda o hayvanların ne suçu var? yazık günah böyle düşünmen gerçekden çok günah
3402
3402
Yeni Üye
Yeni Üye

Teşekkür etti: 4
Teşekkür aldı: 0
Ad Soyad: Giray Keski
Meslek: Üni.ögrenci

İleti hakan_41 » 26 Ocak 2009 17:33

kuşun güzelliğine bakarım kuş yakalarsam adamına göre veriririm vermem o bnm kararım eğer kuşum kaçarsa yumrtada yatıyorsa , pahalı kuşlarımdansa almaya giderim peşine düşerim
hakan_41
hakan_41
Yeni Üye
Yeni Üye

Teşekkür etti: 2
Teşekkür aldı: 9
Ad Soyad: hakan yılmazoğlu
Meslek: kuşçu
Yetiştirdiğim Irk: Filo

İleti göksal balcı » 10 Şubat 2009 12:54

Kuşculuk rekabetide beraberinde getirir,BEN SPORCUNUN AHLAKLISINI SEVERİM dememişmi ATATÜRK en iyi kuş yuvandaki kuştur,bir kuş için kavga etmek bence bir HAYVANSEVER se eğer yanlış ?karşılıklı saygı yoksa kuşu atmak daha doğrudur.her yerde hırsız diyorum çünkü bile bile vermiyor :asla: ,onların kuşunu indirmek ayrı bir zevk :ckmk:
göksal balcı
göksal balcı
Üye
Üye

Teşekkür etti: 248
Teşekkür aldı: 486
Ad Soyad: göksal balcı
Meslek: depo sevkiyat

İleti göksal balcı » 10 Şubat 2009 13:06

Aslında bölgesel derneklerde bu konular üstünde fazlaca durulsa azalma olur gib geliyor. kanlı gibi kuşcular var,tanışma ve ziyaretler aslında kuşculuğun özündede var ama para unsuru öne çıktığından beri bunlar unutuldu.Rekabetin dozu bile kaçtı(hırsızlık,kavga)saygı,sevgi,dostluk öncelik olmalı bence :heyo:
göksal balcı
göksal balcı
Üye
Üye

Teşekkür etti: 248
Teşekkür aldı: 486
Ad Soyad: göksal balcı
Meslek: depo sevkiyat

İleti McCarthy » 10 Şubat 2009 16:05

Oldugum bölge itibarıya çok şanslı bir kümesim var. En yüksek kümes benim diyebilirim. etrafımda bir çok kuşcu var. Hepside yine etrafındakilerin kuşlarını yakalamaya calısıyorlar. Kuş beslemeye baslamadan önce bir dernekte muhabbetleri dinledim. geçen konuşmalar beni üzdü acıkcası. sattıgı kuşu tekrar yakalayıp aynı kişiye vermek yerine tekrar satan kişiyi duydum.
Bana gelelim, bir kuşu kafesime indireyim diye bir düşüncem yok. bir kac kez denedim, beceremedim de. ama 3 tane kümesime kendisi girdi. kümesime giren kuşuda kovalamam. sahibi varsa gelip benden isteyebilir. şimdiye kadar çıkmadı. kuşlarıda etraftaki kuşçu arkadaşlara veriyorum. 1 tane kuşumu kacırdım. gidipte istemedim. bu saatten sonra da isteyecegimi sanmıyorum.
Bir kümese alışıpta o kümesten cıkan kuşun hayrı dokunacagını düşünmüyorum. Bence kanı bozuk diye düşünüyorum.
McCarthy
McCarthy
Üye
Üye

Teşekkür etti: 112
Teşekkür aldı: 27
Ad Soyad: Mustafa Sağlam
Meslek: Yazılım

ÖncekiSonraki

Site İçi Etkinlikler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

kuscular.org TCK 5651. Maddesine Uygun Olarak Yayın Yapmaktadır.