TERASTA PREFABRİK KÜMES

TERASTA PREFABRİK KÜMES

İleti guvercin07 » 27 Ocak 2010 18:26

Değerli kuşcu arkadaşlar,
aşağıdaki çizimler uzun zamandır yapmayı düşündüğüm yeni kümesimin çizimleridir. çizimler ve tasarım tamamen bana aittir.
Hepimiz biliriz ki bu kuşlara olan merakımız birçok kişiye anlamsız gelebilecek şeyler yaptırır bizlere. sırf kuşlarına daha yakın olabilmek için teraslı bir ev almak gibi mesela (:
bendeniz de kuşlar için günde 20 km yol yapmaktan bıktığım için öyle yapıp teraslı bir ev aldım ve Allah'tan bir mani gelmezse kısa zaman sonra da aşağıdaki kümesin yapımına başlayabileceğim. kümes için prefabrik yapı imal eden birkaç firmayla görüştüm ve fiyat aldım 2. resimdeki şekliyle 3.000 tl ile 5.000 tl arasında teslim edebilecekelrini söyleyen firmalar oldu. kümesin yapımına başlamadan önce hem yeni kümes yapacak arkadaşlara örnek olması için hemde gözünüze çarpan eksikler varsa tavsiyelerinizi almak için resimleri paylaşmayı düşündüm.

kümes bitince inşallah son halinide buradan paylaşmak nasip olur..

görüş ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler...

Resim

Resim
guvercin07
guvercin07
Üye
Üye

Teşekkür etti: 33
Teşekkür aldı: 203
Ad Soyad: HÜSEYİN ŞAN
Meslek: SİGORTACI
Yetiştirdiğim Irk: Taklacı

8 üyemiz, guvercin07 isimli üyemize teşekkür etti:
FatihT, Google Adsense [Bot], gökay, Hüseyin BAŞOĞLAN, postalı, Tahir Kemal Bozoglu, ugurk81, umut coşkun

Re: TERASTA PREFABRİK KÜMES

İleti Kuşçu Eşref » 27 Ocak 2010 18:37

Hüseyin bey harika bir proje tam sizin gibi bir profosyonel için harika bir proje kümes İnşallah kümesiniz istediğiniz gibi olur ve kuşlarınızda istediğiniz hedeflere ulaşırsınız!
Kuşçu Eşref
Kuşçu Eşref
Üye
Üye

Teşekkür etti: 29
Teşekkür aldı: 124
Ad Soyad: Eşref Gazi
Meslek: Yönetici
Yetiştirdiğim Irk: Saya

2 üyemiz, Kuşçu Eşref isimli üyemize teşekkür etti:
Google Adsense [Bot], kuschçu

İleti ugurk81 » 27 Ocak 2010 18:54

Öncelikle mühendisleri kıskandıracak bir çalışma olmuş, tebrikler. Araplarınız sanırım sizin için daha değerli ama damızlıklar içersinde de araplarınız damızlık olarak yeralabilir. Damızlıklarla araplar ayrımını anlayamadım. Uçurduklarınız arapları da diğer uçanların arasına katarsınız. Damızlıklar en geniş ve bol yuvalı bölmede olsun ve arada ki kısımı damızlıkların lehine şekilde küçülterek yavrular için ayrı bölme olması daha mantıklı... Yavrularınızı yeme iyice düştükten sonra ayrı uçurmak ve ekelerden korumak gerekir. Yavrular kümesini ayırarak bünyeleri zayıf olan kuşlarla eke kuşları ayırmış olursunuz. Sonuç itibariyle kümesin genel sağlığını da korumuş olursunuz. Girişte kendi sağlığınızla ilgili kısımı da düşünmeniz çok önemli. Karantina kümeslerinizle yem deposu kısmını yer değiştirin derim. Hasta kuşlar kapı önünde bir de rüzgar yemesin(girip çıkarken), yeme de kolayca ulaşabilmeniz gerekir. Tektar bu güzel çalışmanızdan dolayı sizi kutlarım.
ugurk81
ugurk81
Üye
Üye

Teşekkür etti: 300
Teşekkür aldı: 355
Ad Soyad: uk
Meslek: öğretmen

İleti bülentvatansever » 27 Ocak 2010 19:18

Başka söze gerek yok, MUHTEŞEM
bülentvatansever
bülentvatansever
Yeni Üye
Yeni Üye

Teşekkür etti: 21
Teşekkür aldı: 37
Ad Soyad: bülent vatansever
Meslek: muhasebe
Yetiştirdiğim Irk: Hünkari

İleti şeref » 27 Ocak 2010 20:11

Güzel olur inşallah ALLAH tamamına erdirip ağız tadı ile bakmak nasip etsin kolay gelsin .. selamlarŞEREF
şeref
şeref
Üye
Üye

Teşekkür etti: 1813
Teşekkür aldı: 1121
Ad Soyad: şerafettin KARAÖZ
Meslek: KAMU ÇALIŞANI

İleti ilkmon » 27 Ocak 2010 21:38

elinize sağlık çok güzel olmuş ölçüleri tam olarak verirseniz 3d görünümünü yapmak isterim (can sıkıntısı işte ) mesela birleştirdiğiniz duvarun ölçüleri ve kümesin yüksekliği 185 cm güneşliğin ölçüsü 175 mi? bunlar elimde olursa hem kendimi geliştirmek adına hemde biraz daha gözle görülür çalışma olması için yardımcı olmak adına google sketch up ta çizebilirim ;)

Nok : Elinde güvercin suluğunun sketch upta çizimi olan varsa özel mesajla ulaşırsa sevinirim ;))
ilkmon
ilkmon
Yeni Üye
Yeni Üye

Teşekkür etti: 4
Teşekkür aldı: 2
Ad Soyad: ilker akın özdemir
Meslek: öğrenci
Yetiştirdiğim Irk: Bango

İleti guvercin07 » 28 Ocak 2010 11:34

Kuşçu Eşref yazdı:Hüseyin bey harika bir proje tam sizin gibi bir profosyonel için harika bir proje kümes İnşallah kümesiniz istediğiniz gibi olur ve kuşlarınızda istediğiniz hedeflere ulaşırsınız!

Teşekkürler eşref bey , amin cümlemize inşallah
guvercin07
guvercin07
Üye
Üye

İleti guvercin07 » 28 Ocak 2010 11:36

şeref yazdı:Güzel olur inşallah ALLAH tamamına erdirip ağız tadı ile bakmak nasip etsin kolay gelsin .. selamlarŞEREF

şerafettin bey iyi dilekleriniz için çok teşekkürler..
guvercin07
guvercin07
Üye
Üye

İleti guvercin07 » 28 Ocak 2010 11:45

ugurk81 yazdı:Öncelikle mühendisleri kıskandıracak bir çalışma olmuş, tebrikler. Araplarınız sanırım sizin için daha değerli ama damızlıklar içersinde de araplarınız damızlık olarak yeralabilir. Damızlıklarla araplar ayrımını anlayamadım. Uçurduklarınız arapları da diğer uçanların arasına katarsınız. Damızlıklar en geniş ve bol yuvalı bölmede olsun ve arada ki kısımı damızlıkların lehine şekilde küçülterek yavrular için ayrı bölme olması daha mantıklı... Yavrularınızı yeme iyice düştükten sonra ayrı uçurmak ve ekelerden korumak gerekir. Yavrular kümesini ayırarak bünyeleri zayıf olan kuşlarla eke kuşları ayırmış olursunuz. Sonuç itibariyle kümesin genel sağlığını da korumuş olursunuz. Girişte kendi sağlığınızla ilgili kısımı da düşünmeniz çok önemli. Karantina kümeslerinizle yem deposu kısmını yer değiştirin derim. Hasta kuşlar kapı önünde bir de rüzgar yemesin(girip çıkarken), yeme de kolayca ulaşabilmeniz gerekir. Tektar bu güzel çalışmanızdan dolayı sizi kutlarım.

uğur bey naçizane amatörce bir uğraştı bu çizimler ama övgünüz için çok teşekkürler,
Dediğiniz üzre araplarım benim için değerli kuşlardır ama onlarla damızlıkları ayırma nedenim bundan ziyede farklı kategorileri temsil ediyor olmalarıdır. arapları tamamen kostüm kuşu olarak besliyorum yani onlardan bir performans beklentim yok. bu nedenle damızlık oyun kuşları ile aynı bölümde bulunmalarını uygun bulmadım açıkçası. ama belirttiğiniz yavru bölmesi hususunda çok haklısınız araplara ayırdığım bölümlerden daha küçük olanı tüm yavrulara ayırabilirm dediğiniz gibi.
Karantina bölmelerinin yeri konusunda da haklısınız yem depolarıyla o bölmelerin yerlerinide değiştirmek uygun olacaktır. görüş ve tavsiyeleriniz için teşekkürler, sağ olun..
guvercin07
guvercin07
Üye
Üye

İleti guvercin07 » 28 Ocak 2010 11:55

ilkmon yazdı:elinize sağlık çok güzel olmuş ölçüleri tam olarak verirseniz 3d görünümünü yapmak isterim (can sıkıntısı işte ) mesela birleştirdiğiniz duvarun ölçüleri ve kümesin yüksekliği 185 cm güneşliğin ölçüsü 175 mi? bunlar elimde olursa hem kendimi geliştirmek adına hemde biraz daha gözle görülür çalışma olması için yardımcı olmak adına google sketch up ta çizebilirim ;)

Nok : Elinde güvercin suluğunun sketch upta çizimi olan varsa özel mesajla ulaşırsa sevinirim ;))

ilker kardeşim kümesin doğu cephesindeki (duvarla birleşim noktası) 1.90, karşısındaki eğimin en alt noktası ise 1.75 civarıdır evet. plan üzerinde zaten diğer ölçüleri ne olarak görebilirsin.. eğer dediğin şekilde 3d görünümünü yapabilirsen burada bnizimle paylaşırsan sevinirim..
hadi kolay gelsin şimdiden..
guvercin07
guvercin07
Üye
Üye

Sonraki

Güvercin Salmaları (Kümesleri) Hakkında

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

kuscular.org TCK 5651. Maddesine Uygun Olarak Yayın Yapmaktadır.