BULUNAN YABANİ YAVRULARA DOĞRU BAKIM?????

BULUNAN YABANİ YAVRULARA DOĞRU BAKIM?????

İleti PINAR G » 28 Mayıs 2010 00:33

çatı ilaçlaması sırasında çatıda güvercin yuvaları olduğunu görmüşler. girdikleri yeri duvarla örmeye kara verdiler. annesi babası başında olmadan, çatıya giremeden yavrular ölecektir diye ben aldım. fotodaki gibi bir ayakkabı kutusuna koydum. gazete kağıdı altına serili gazete parçaları var. yem verirken ıslak olanları kuru gazete parçalarıyla değiştiriyorum. yem içinde mercimek, buğday, arpa, yumurta sarısı, ay çekirdeği, biraz marul, su ve ekmek içi var uydurma şeklinde. tahılları haşlayıp hepsini beraber rondoda püre yaptım bi kavanoz oldu içinden azar azar alarak ve ılıtarak şırıngayla veriyorum. üzerlerine sıcak kalması için civciv gibi düşünerek masa lambasına gece lambası taktım. günde 3-4 kez besliyorum veya nezman uyanıp ötmeye başlarlarsa. lamba hiç sönmüyor, yemek de yiyorlar. aralarında yaş farkı var ilerde ayırmam gerekir mi? mamayı değiştirmem gerekir mi? yemeklerine buradan okuduklarımla mısır, bezelye katmayı da düşündüm. evcil güvercinlere yemleme yaparken taş da konuyormuş, ilerde nasıl uçuracağımı ve yemlemeye alıştıracağımı bilmiyorum. yaptıklarım doğru mu? tavsiyelerinizi bekliyorum, ölmesinler yardımcı olun....
Eklentiler
100_2137.jpg
100_2131.jpg
100_2125.jpg
PINAR G
PINAR G
Üye
Üye

Teşekkür etti: 32
Teşekkür aldı: 71
Ad Soyad: PINAR GÜRBÜZ
Meslek: ÖĞRENCİ
Yetiştirdiğim Irk: Diğer

6 üyemiz, PINAR G isimli üyemize teşekkür etti:
Google Adsense [Bot], polllat, tengelli, ugurk81, Ömer ÖZKURT, şeref

Re: BULUNAN YABANİ YAVRULARA DOĞRU BAKIM?????

İleti gençosman^^ » 28 Mayıs 2010 02:05

ilginizi ve insalcıl oluşunuzu zekanızla birleştirerek bence büyük bir hayır işliyorsunuz

sen pekbi eksik bırakmamışsın, biz kendi yavrularımıza bukadar özenmiyoruz, ama bende ilaveten;

şimdi büyük bir kutuya koy altını gazetesinideğiştiriyorsun güzel ama birde kuşları oval olarak üstünde kaymayacak şekilde birbirleri ile yaslanarak durmalarını sağlayacak yuva yap g(gazeteleri rulo yapıp sara bilirsin simit şeklinde bantla ve üstüne yarım gazete koy maksat kuşun ayakları kaymasın sabit dursun,salata tabağı gibi çukur yap)

o şırınga ufak,sıvı yemi vermekte zorlanıyorsundur en büyük boyunun ortadan deliklisini al şırıngayı 3te1 yada yarım çek kuşun ağzına değil direk kursağına gidecek şekilde aktar benim dediğim şırınganın orta kısmı büyük diğerlerine göre ....kuşa sıvı yem verirken yarım doldurmuş olduğun şırıngayı gursağına kadar sok kuşun kafası yukarı ve geriye kaldırarak boynuda düz olana kadar yalnız şırıngayı gursağına tam sokarak dikkat et nefes borusuna sokma yemi, bir seferde şak diye yarım şırıngayı boşalt 1-2defa ortalığı batırabilirsin dikkat et kuş sana acı çekebilir gibi gelebilir ama pek acı çekmez rahat ol haaa birde mümkünse gursağındaki havayı boşalt bebelerin gazını çıkartır gibi ama bunda gursağı sıkman gerekir günde 2kere her seferde yarım şırınga yeterli olur

kuşlar sovukta ise lambalı olsun 15 derecede felan lambaya gerek yok tüğlerini çıkartmak üzereler onlar birbirini ısıtır kutuda olmalarıda ısılarını sabit tutar (lambayı fazla yaklaştırma!!)

aralarındaki yaş farkı sorun olmaz verdiğin yem karması iyi zaten bezelye,mısır vermene gerek yok şuan taşada pek ihdiyaç duymazllar, pirinç ve yağ kesin verme mümkünse yemledikten sonra kursaklarını kurula pek oynama, yesinler yatsınlar

tüğlerini çıkarttıktan sonra kutuyu büyütürsün iyi bakarsan 10 gün sonra yeme vurmaya başlarlar sen önlerine bir kase buğday koyarsın ve sadece akşamları 1sefer sıvı yem verirsin 20 gün sonra kendilerini doyururlar artık 30 güne kalmaz uçmaya başlarlar

onlar büyüdükçe sende kutularını büyütürsün eğer alışmalarını istersen önü telli bir kutuda baka bilir ve dışarıyı görmesini sağlarsın .......ama çoğu alışmaz yem yeyip su içmeye başladıkları an dışarda onlara bişey olmaz

sanada artık camdan bakıp kuşları tanımaya çalışmak kalır (tanımak için ayağına boncuk takabilirsin zararı olmaz)

umarım muhaffak olursun
gençosman^^
gençosman^^
Üye
Üye

Teşekkür etti: 154
Teşekkür aldı: 415
Ad Soyad: genç osman yiğit
Meslek: özel
Yetiştirdiğim Irk: Taklacı

3 üyemiz, gençosman^^ isimli üyemize teşekkür etti:
PINAR G, ugurk81, şeref

İleti filo » 28 Mayıs 2010 11:28

Eksik yok gibi çok başarılısınız..
filo
filo
Üye
Üye

Teşekkür etti: 135
Teşekkür aldı: 242
Ad Soyad: Ahmet SAYIN
Meslek: Muhasebeci

İleti PINAR G » 28 Mayıs 2010 11:29

çok çok teşekkür ederim.şırıngayla kursaklarına kadar indirip veriyorum balon gibi şişince fazla vermıyorum zaten onlarda hemen uyuyorlar. şu gaz çıkartma olayını tam anlayamadım, yuvayı bugün yapacağım, tas gibi yapıp tekrar kutuya koyarım diye düşündüm. bir de cok akıllılar, yattıkları yerden kalkıp diğer köşeye pisliyorlar bana da sadece orayı temizlemek kalıyor. bu yuvayı yapınca da böyle olur mu? şırıngayı da eczaneden aldım, ucuna taktığım hortum akvaryum hortumu:) bikaç kerede veriyorum mesela büyük olana 4-5 şırınga vermezsem kursağı sönük kalıyor, sizin şırınga pasta şırıngası mı burda gördüm ucuna bez geçirip ortasında delik açılan gibi? civciv yemini sulandırani palet yem verenler varmış onlara gerek yok mu diyorsunuz.. bir de evcil güvercinlern ayaklarına taktıklarınızı nerden bulabirim? pahalı mı?onun yerine kendim renkli yün gibi birşey bağlasam olur mu? çevremde hiç kuş yetiştiren de yok yardımlarını için sağolun büyüyecekler inşallah...
PINAR G
PINAR G
Üye
Üye

üyemiz, PINAR G isimli üyemize teşekkür etti:
ugurk81

İleti ugurk81 » 28 Mayıs 2010 12:41

Sizin gibi iyi kalpli arkadaşlarımız, kardeşlerimiz sitede konu açınca konuya yazıp yardımcı olmak sanırım hepimizin en çok hoşuna giden durumlardandır. Kuşlara zaten gerçekten çok iyi bir şekilde mantıklı bir besleme yöntemi uygulamışsınız. Büyük şırıngayla tek seferde basma işleminde kursağına ellediğinizde içi boş ama biraz hava var izlenimini ediniyorsanız kursağını yukarı doğru sıkıştırarak(hayvanın canını acıtmayacak şekilde) ağızdan havanın çıkmasını sağladıktan sonra aynı tarz boruyu şırınganın ağından kursağına indirerek basabilirsiniz. Basarken çok aceleci olmayın tahriş edecek ya da çok yavaş şekilde değil orta hızda... Yeme düşene kadar verdiğiniz karışımın gayet doyurucu olduğunu düşünüyorum ama mamanın su yoğunluğu fazla olsun yavrular kursağındaki yemin çok katı olması sonucu tıkanarak hayatını kaybedebiliyor. 3 hafta felan sonra geniş bir kutuda önlerine yemle su da burakırsınız su kâsesi ağır olsun suyu dökerler büyük bir ihtimalle... Siz bezden bişey bağlamayın ayağına bir yerlere takılır, hayvanın hayatı tehlikeye girebilir dışarda gezindikleri zaman. Boncuk takmak en mantıklısı, taş çatlasın tanesi 50kuruştur. Hayvan yemi ve ekipmanları satan yerlerde bulursunuz. İnşallah yavrucukları büyütürsünüz alışıp salması zor olacaktır :))) Büyütürken aşama aşama bir kaç günde bir resimlerini ve eğer yaşarsanız sorunlarıda bahsederseniz bu süreçte bizlerde katkı sunmaya çalışırız.
ugurk81
ugurk81
Üye
Üye

Teşekkür etti: 300
Teşekkür aldı: 355
Ad Soyad: uk
Meslek: öğretmen

üyemiz, ugurk81 isimli üyemize teşekkür etti:
gençosman^^

İleti gençosman^^ » 28 Mayıs 2010 13:01

PINAR G yazdı:çok çok teşekkür ederim.şırıngayla kursaklarına kadar indirip veriyorum balon gibi şişince fazla vermıyorum zaten onlarda hemen uyuyorlar. şu gaz çıkartma olayını tam anlayamadım, yuvayı bugün yapacağım, tas gibi yapıp tekrar kutuya koyarım diye düşündüm. bir de cok akıllılar, yattıkları yerden kalkıp diğer köşeye pisliyorlar bana da sadece orayı temizlemek kalıyor. bu yuvayı yapınca da böyle olur mu? şırıngayı da eczaneden aldım, ucuna taktığım hortum akvaryum hortumu:) bikaç kerede veriyorum mesela büyük olana 4-5 şırınga vermezsem kursağı sönük kalıyor, sizin şırınga pasta şırıngası mı burda gördüm ucuna bez geçirip ortasında delik açılan gibi? civciv yemini sulandırani palet yem verenler varmış onlara gerek yok mu diyorsunuz.. bir de evcil güvercinlern ayaklarına taktıklarınızı nerden bulabirim? pahalı mı?onun yerine kendim renkli yün gibi birşey bağlasam olur mu? çevremde hiç kuş yetiştiren de yok yardımlarını için sağolun büyüyecekler inşallah...

şırıngayla kursaklarına kadar indirip veriyorsanız bi mesele yok siz zaten olayı kapmışsınız .gaz çıkarma olayına gelince kuşun kursağı şişince aşşağıdan yukarıya doğru kursağını masaj yapar gibi sıkın (genirmesini sağlar gibi)ama gaz çıkmıyosa sorun yoktur zaten birde balongibi şişirmemeniz iyi, taşgibi yapmanıza gerekyok:) normal olsun yeter

şırınga da bi problem yok 3-4 kerede verirsiniz

senin sistemin iyi palet yem vermene gerek yok

bizim kuşların ayağına taktığımız halkalar akvaryumcularda olur......ama sen bileklik oluyoya boncuklu felan öyle birşey örsen olabilir fazla ağır olmasın, birde dikkat etmen gereken örgönün ipini kaçırma ayağına takılmasın..senin el emeği birşey yapman bence daha anlamlı...

büyüyemeselerde emin olun sizin yapacak bişeyiniz yok siz gerekenin fazlasını yapmışsınız... bende büyüyeceklerini düşünüyorum, hayırlısı olsun.

bu kuşlarla başlarsınız kuşçuluğa artık ...... sonra sizingibi arkadaşlarıda aramızda görmek isteriz :) sizde elbette 100lerce güvercin ırkından birini seçersiniz

................................ALLAHA EMANET OLUNUZ, DUYARLILIĞINIZI TAKTİR ETTİM
gençosman^^
gençosman^^
Üye
Üye

Teşekkür etti: 154
Teşekkür aldı: 415
Ad Soyad: genç osman yiğit
Meslek: özel

üyemiz, gençosman^^ isimli üyemize teşekkür etti:
PINAR G

İleti Ömer ÖZKURT » 28 Mayıs 2010 18:33

Pınar hanım oncelıkle bu ınsanı yaklasımızdan oturu sızı tebrık etmek ıstıyorum bu yaptıgınızı ınsallah basarırsınız ve onun ısze verdıgı hazı goreceksınız muhtesem bır duygu.

guvercin-besleme/yavru-kuslarin-elde-beslenmesi-t87.html

Bu yukarıdakı lınkten ogrenebılırsınız her seyı ben sahsen palet et ve yurta yemı cıvcıvler ıcın olanlardan kullanıyorum ve buyuk yagdanlıgı kullanıyorum sarı kapaklı resmını goreceksınız ılerleyen sayfalarında.

ama soluk borusu olayına cok dıkkat edın nolur yanlıslıkla oraya basmayınız. yada konunun basındakı sırınga ucu bez olan yontemı kullanınız ısıga hıc gerek yok dogada kısın o sogukta buyuyor bunlar tuylerıde cıkmıs zaten
Ömer ÖZKURT
Ömer ÖZKURT
Admin
Admin

Teşekkür etti: 1307
Teşekkür aldı: 2222
Ad Soyad: Ömer ÖZKURT
Meslek: Kamu Personeli

üyemiz, Ömer ÖZKURT isimli üyemize teşekkür etti:
PINAR G

İleti PINAR G » 28 Mayıs 2010 19:01

sağolun, evet gercekten güzel bir duyguymuş, şimdi öğrenciyim, çalışmaya başlayınca bahçeli bir evim olduğunda ilk işim bahçeme kümesimi kurmak olacaki cinsi farketmez:) ozaman da yardımlarınızı esirgemezsiniz..şimdi zemin çok düz olduğu için fotodaki gazeteden yuva gibi birşey yapmaya çalıştım altını gazete parcalarıyla besledim, biraz sıkıştılar gibi oldu, en kısa zamanda da kutuyu büyüteceğim. bir- iki hafta sonra büyük ikisini havalar güneşli, sıcak olduğunda balkona çıkarayım kutuda hava alsınlar diyorum?? künyelerini de alacağım bu hafta bu fikir çok hoşuma gitti. aslında 5 tane yumurta da vardı, çatıyı temizlerken anne kaçmış tabi, onları kuşların altına yatırmıştım, ikisinde yavru çıkmıştı iki gün önce. aynı yemi onlara da verdim daha sulu olarak ama sadece bir gün yaşatabildim, çok üzgünüm galiba üşüttüler ya da annelerinin verdiği kursak sütü gibi birşey varmış proteinli, sırf yumurta sarısını sulandırıp verseydim belki yaşarlardı diye hala düşünüyorum, aklımdan gitmiyor küçücük, gözleri açılmamış halleri... bunlara bakalı 4 gün oldu,hepsi beş tane, ikisi büyük bir ortanca bir de küçük var; şimdiden alıştım, bir kuş sesi duysam onlar zannedip bişey mi oldu diye yanlarına gidiyorum...gelişmeleri buraya yazarım, sorularımı da sorarım aklıma geldikçe, ilgilenen herkese teşekkürler...
Eklentiler
100_2153.jpg
100_2157.jpg
PINAR G
PINAR G
Üye
Üye

2 üyemiz, PINAR G isimli üyemize teşekkür etti:
ugurk81, Ömer ÖZKURT

İleti PINAR G » 28 Mayıs 2010 19:05

buarada iki küçük yeme saldırıyorlar ama ortanca yerinden kalkmıyor sadece öterek, kanat çırparak yemek istiyor, fazla mı besledim acaba veya katı mı geldi yemek bilmiyorum ama halsiz gözüküyor...
PINAR G
PINAR G
Üye
Üye

İleti Ömer ÖZKURT » 28 Mayıs 2010 19:24

Yemleme nın ustune bırazcık da su basarsanız kursagına hazmı kolaylastıracaktır.
bırde 5 kus oldugunu anlammısım o yuva guzel olmusta sankı bıraz sıkısık :)

ıkı yuva yapıp buyuk olan ıkısını bırıne dıger ucunu oburune koyarsanız daha guzel olacaktır.

De ben su ıkı yumurtadan cıkan yavru olayını anlamadım hangı kusların altına koydunuz yumurtaları?
Bırde kursak sutu falan ıyı ogrenmıssınız herseyı tebrıkler.

Iste arastırmak ne kadar guzel bırsey hıcbır sey bılmeyen pınar hanım bıle neler ogrenmıs.
Burda da buna degıneyım lutfen herkes okusun arastırsın kı forumumuz çöp forum olmasın. :)
Ömer ÖZKURT
Ömer ÖZKURT
Admin
Admin

Teşekkür etti: 1307
Teşekkür aldı: 2222
Ad Soyad: Ömer ÖZKURT
Meslek: Kamu Personeli

üyemiz, Ömer ÖZKURT isimli üyemize teşekkür etti:
ugurk81

Sonraki

Güvercin Besleme

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

kuscular.org TCK 5651. Maddesine Uygun Olarak Yayın Yapmaktadır.